Select Page

09.04.2021. članice RC Dora su dostavile donaciju Domu za žrtve nasilja u obitelji NOVI POČETAK na području Krapinsko-zagorske županije. Akciju je pokrenula članica RC Dora Aleksandra Orčić te su istu sve ostale članice, svaka sa svojim doprinosom, srčano prihvatile. Prikupljala se odjeća, obuća i kozmetika za majke i djecu smještene u domu koje su žrtve obiteljskog nasilja. Majke i malodobna djeca su žrtve psihičkog i fizičkog nasilja i dolazak u dom im je zadnji korak i jedini izlaz kada više psihički nisu u stanju provesti još jedan dan sa zlostavljačem i često puta kada i djeca postanu metom zlostavljača, nemalo puta seksualnog zlostavljanja.   
U samo dva dana članice su skupile navedene potrepštine u iznosu od 7 800 kuna prema dostavljenom popisu gđe Gregurović Šanjug. Ciljano su skupljane potrepštine prema konfekcijskim brojevima i godišnjem dobu. Prikupljene stvari su u potpunosti ispunile zapremnimu spremnika jednog velikog auta.

Tu su članice vidjele velike mogućnosti novih doprinosa i pomoći s obzirom da su glavni ciljevi RC Dora pomoć ženama i djeci.